Meester Penseel

Check regelmatig op deze pagina of er nog nieuws van Meester Penseel is. Of bel 06-51828451

Terug naar de Homepage

Info over volgende BCTS

Nieuws en activiteiten (update 1 april 2019)


Tweede Basiscursus Tekenen en Schilderen (BCTS) in 2019

Terwijl we nog druk bezig zijn met BCTS 8, kun je al inschrijven voor BCTS 9, die start op 19 september 2019. Er staan nu al 6 deelnemers op, dus stel het inschrijven niet te lang uit!

Klik voor meer info over de volgende BCTS op de link onder aan de bladzijde.


Bijzondere opdrachten voor Meester Penseel

Ik ontving recentelijk een heel bijzondere opdracht. Een (niet nader te noemen) mevrouw wil graag haar doodskist beschilderd hebben met afbeeldingen van zaken, die haar gedurende haar leven hebben geboeid en bezig gehouden. Uiteraard is die mevrouw nog springlevend (anders kon ze de opdracht niet geven), maar wellicht niet meer jaren. Ze heeft haar kist al besteld en binnenkort ga ik er aan beginnen. Ik zal er te zijner tijd enkele foto’s van publiceren. Ikzelf vind het een bijzondere en vooral eervolle opdracht.

Van mijn oud-buurman heb ik ook een mooie opdracht: een geschilderd portret van zijn overleden britse korthaarpoes. Ook hiervan plaats ik tzt wel een foto.


Kom massaal naar de Koningsdagbraderie in Diepenveen!!!

Koningsdag 2019 (27 april) nadert snel. Zoals eerder gemeld, staan Anke en ik in Diepenveen met een kraam om reclame te maken voor Meester Penseel en een groot aantal werken te verkopen. Inmiddels staat de teller vwb te verkopen artikelen op: 12 schilderijen, 20 aquarellen (ingelijst) en 46 vogeltjes (en andere dieren) op hout (geschikt voor buiten).

Het grootste deel van de opbrengst hiervan is voor KiKa.

Niet alles. Eerlijk is eerlijk. Wij hebben zelf flink wat in materiaal geïnvesteerd, dus een klein deel houden we zelf om de kosten een beetje te dekken.

Niettemin is alles aantrekkelijker geprijst, want hoe goed het doel ook is, het moet wel betaalbaar blijven. Maar…. goedkoper wordt het niet. Verderop vind je (in de Galerij) een deel van het werk dat te koop is. Dus, kom op Koningsdag naar Diepenveen, zoek ons op, kijk wat Meester Penseel allemaal te bieden heeft en steun het goede doel middels een aankoop.


Korting voor cursisten van Meester Penseel bij Uit De Kunst

Cursisten (en gevorderden) van Meester Penseel kunnen 10% korting krijgen bij de aanschaf van teken- of schilderspullen bij UIT DE KUNST (Lange Bisschopstraat, Deventer). Zoek je spullen uit, meld dat je bij Meester Penseel zit en de korting is geregeld.

Check wel eerst even of je daar op de namenlijst staat.