Meester Penseel

Terug naar de Homepage

Basiscursus Tekenen en Schilderen (BCTS)


Meester Penseel verzorgt normalerwijze twee keer per jaar een Basiscursus Tekenen en Schilderen (kortweg BCTS). De eerste cursus van 2022 (BCTS 12), start nu op donderdag 17 maart 2022, en er zijn enkele cursusplaatsen vrijgekomen. Je kunt hiervoor dus nog aanmelden. Kijk bij Jaarplanning voor gewijzigde data.

Wil je later deelnemen aan een cursus, dan kun je alvast aanmelden voor de tweede cursus van 2022 (BCTS 13), die start op 15 september 2022. Denk niet “dat komt wel”. Met maximaal 8 deelnemers zitten mijn cursussen normalerwijze al vele maanden tevoren vol.


De BCTS is een basiscursus van 11 lessen, bedoeld voor enthousiaste, niet of nauwelijks geschoolde amateur-kunstenaars. Daarin laat ik je kennismaken en oefenen met allerlei materialen en technieken. En omdat bijna niemand van huis uit al een eigen stijl heeft, laat ik je ook kennismaken met de vele stijlen in de moderne kunst. Vooral om je te inspireren tot het maken van een stijlkeuze. Want, wat vind jij leuk of ligt jou het meest? Wellicht kun je daar dan hierna mee verder gaan.

De cursus wordt door mij verzorgd in Verbindingscentrum De 5Hoek (Andriessenplein 1) en beslaat dus 11 lessen, steeds op een donderdagavond van 19.30 tot 22.30 uur (incl koffiepauze).


Duur? Echt niet!! De kosten voor deze cursus zijn slechts € 175,- en dan zijn alle benodigde materialen hierbij ook nog inbegrepen (dus papier, potloden, pastelkrijt, verf, doeken enz). En de koffie en thee eveneens. Daarmee ben ik uitermate goedkoop in vergelijking met andere aanbieders in de wijde omgeving, maar geld verdienen is ook niet mijn doelstelling. Kennis en vaardigheid overbrengen des te meer.

Mocht je nu een heel krappe beurs hebben en rechthebbende zijn, dan kun je ook betalen met een voucher van Stichting Deventer Rechtop (voorlopig blijft voor rechthebbenden de prijs op € 150,- staan).


Cursisten waren tot dusver buitengewoon enthousiast over deze cursus. Mocht je ook geïnteresseerd zijn om deze cursus te volgen, wacht dan niet tot vlak van tevoren als de cursus weer vol zit, maar meld je NU aan.

Nogmaals, ik accepteer vanaf januari 2022 maximaal 8 cursisten, waarvoor ik mij voor 100% inzet.


Meer weten? Kijk dan bij Cursusaanbod op deze website (onder Basiscursus Tekenen en Schilderen).

Wil je je aanmelden? Kijk ook dan op deze website bij Contact voor een aanmeldformulier, schrijf een e-mail naar krijnsen@hotmail.com of bel me gewoon op 06-51828451.

Dat kan natuurlijk ook als je andere vragen of wellicht een opdracht hebt.


Meester Penseel,

Gert Krijnsen.


Nog meer informatie over de Basiscursus