Meester Penseel

Terug naar de Homepage

Basiscursus Tekenen en Schilderen (BCTS)


Meester Penseel verzorgt twee keer per jaar een Basiscursus Tekenen en Schilderen (kortweg BCTS). De eerste cursus van 2020, BCTS 10, die gestart is op 30 januari 2020, zat bomvol, maar is door Corona-perikelen nog steeds niet af.

De tweede (BCTS 11) start daarom (ivm het alsnog afmaken van BCTS 10) nu op 22 oktober 2020, en er zijn nog cursusplaatsen beschikbaar voor de oude prijs. Tijdens de feestelijke heropening van Verbindingscentrum   

de 5Hoek (weekend 12 en 13 september 2020) kun je nog persoonlijk aan melden (voor de oude prijs).


De BCTS is een cursus van 11 lessen, bedoeld voor enthousiaste, niet of nauwelijks geschoolde amateurkunstenaars. Daarin laat ik je kennismaken en oefenen met allerlei materialen en technieken. En omdat bijna niemand van huis uit al een eigen stijl heeft, laat ik je ook kennismaken met de vele stijlen in de moderne kunst. Vooral om je te inspireren tot het maken van een stijlkeuze. Want, wat vind jij leuk of ligt jou het meest? Wellicht kun je daar dan hierna mee verder gaan.


De cursus wordt verzorgd in Verbindingscentrum De 5Hoek (Andriessenplein 1) en beslaat dus 11 lessen, steeds op een donderdagavond van 19.30 tot 22.30 uur.


Duur? Echt niet!! Al jarenlang gaan overal de prijzen omhoog, tot dusver is dat bij mij nog niet nodig geweest.

De kosten voor deze cursus zijn in 2020 slechts € 150,- en dan zijn alle benodigde materialen hierbij ook nog inbegrepen (dus papier, potloden, pastelkrijt, verf, doeken enz). Toch ontkom ik er ook niet aan: m.i.v. 2021 moet ik de prijs verhogen naar € 175,-. En dan nog is het goedkoop in vergelijking met andere aanbieders.

Mocht je nu een heel krappe beurs hebben en rechthebbende zijn, dan kun je ook betalen met een voucher van Stichting Deventer Rechtop (voorlopig blijft voor hen de prijs op € 150,- staan).


Cursisten waren tot dusver buitengewoon enthousiast over deze cursus. Mocht je dus ook geïnteresseerd zijn om deze cursus te volgen, wacht dan niet met aanmelden tot de cursus weer vol zit, maar meld je NU aan.

Ik accepteer maximaal 13 cursisten, waarvoor ik mij voor 100% inzet.


Meer weten? Kijk dan bij Cursusaanbod op deze website (onder Basiscursus Tekenen en Schilderen).

Wil je je aanmelden? Kijk op deze website bij Contact voor een aanmeldformulier, schrijf een e-mail naar krijnsen@hotmail.com of bel me gewoon op 06-51828451.


Nog meer informatie over de Basiscursus