Meester Penseel

Terug naar de Homepage

Basiscursus Tekenen en Schilderen (BCTS)


Meester Penseel verzorgt normaliter twee keer per jaar een Basiscursus Tekenen en Schilderen (kortweg BCTS). De eerste cursus van 2023 (BCTS 14), die start op 26 januari 2023, zit al weer helemaal vol. Aanmelden hiervoor heeft dus weinig zin, want er komen echt niet meer plekken beschikbaar. Maar ……………

je kunt al lang aanmelden voor Basiscursus 15 in september 2023. Denk nu niet “dat komt wel”. Zoals je ziet, zitten mijn cursussen met maximaal 8 deelnemers normaliter al vele maanden van tevoren vol. Dus vroegtijdig aanmelden blijft belangrijk. Ik heb wel tijdelijk het maximum aantal opgehoogd naar 10, maar dat blijft niet zo.


De BCTS is een basiscursus van 11 lessen, bedoeld voor enthousiaste, niet of nauwelijks geschoolde amateur-kunstenaars. Daarin laat ik je kennismaken en oefenen met allerlei materialen en technieken. En omdat bijna niemand van huis uit al een eigen stijl heeft, laat ik je ook kennismaken met de vele stijlen in de moderne kunst. Vooral om je te inspireren tot het maken van een stijlkeuze. Want, wat vind jij leuk of ligt jou het meest?

De cursus wordt door mij verzorgd in Verbindingscentrum De 5Hoek (Andriessenplein 1) en beslaat dus 11 lessen, steeds op een donderdagavond van 19.30 tot 22.30 uur (incl koffiepauze).


Duur? Echt niet!! Ondanks de overal gestegen kosten, reken ik voor deze cursus nog steeds slechts € 175,- (dat is € 15,91 per avond!) en dan zijn alle benodigde materialen hierbij ook nog inbegrepen (dus papier, potloden, pastelkrijt, verf, doeken enz). En de koffie en thee eveneens. Daarmee ben ik uitermate goedkoop in vergelijking met andere aanbieders in de wijde omgeving, maar geld verdienen is dan ook niet mijn doelstelling. Kennis en vaardigheid overbrengen des te meer.

Mocht je nu een heel krappe beurs hebben en rechthebbende zijn, dan kun je ook betalen met een voucher van Stichting Deventer Rechtop (voorlopig blijft voor rechthebbenden de prijs op € 150,- staan).


Cursisten waren tot dusver buitengewoon enthousiast over deze cursus. Dus, wacht niet tot vlak van tevoren (als blijkt dat de cursus weer vol zit), maar meld je NU aan. Al duurt het mogelijk even voor je aan de beurt bent.


Meer weten? Kijk dan bij Cursusaanbod op deze website (onder Basiscursus Tekenen en Schilderen).

Wil je je aanmelden? Kijk ook dan op deze website bij Contact voor een aanmeldformulier, of schrijf een e-mail naar krijnsen@hotmail.com of bel me gewoon op 06-51828451.

Dat kan natuurlijk ook als je andere vragen of wellicht een teken-/schilderopdracht hebt.


Meester Penseel (Gert Krijnsen).


Nog meer informatie over de Basiscursus