Meester Penseel

Basiscursus Tekenen en Schilderen (BCTS) voor volwassenen


De cursus is bedoeld voor volwassenen, die nog vrij weinig met hun teken- of schildertalenten hebben gedaan, geen technieken hebben aangeleerd en/of niet duidelijk hebben bij welke techniek of stijl hun voorkeur ligt. Dus: laat je meenemen op een interessante zoektocht naar je favoriete stijl en teken- of schildertechniek.


Uitgangspunt is: je hoeft echt niet briljant te kunnen tekenen of schilderen om een mooi werk te kunnen maken en, vooral, te genieten van het creëren van je eigen kunstwerken.


Aantal cursisten per cursus is (uit didactisch oogpunt, vanwege de ruimte en ivm het beschikbare materiaal) maximaal 8. En echt, vol is vol.

De cursus bestaat uit 11 lessen (avonden) van 180 minuten (circa 3 uur, incl  pauze).


Behandeld worden:

Kunstbeschouwing mbt stijl (ter inspiratie), materiaalkennis, lijnperspectief, tekenen met potlood, houtskooltechnieken, pastelkrijt tekenen, aquareltechnieken, schilderen met acrylverf (3 verschillende technieken). E.e.a. met een gevarieerd aanbod van te tekenen of te schilderen onderwerpen (objecten, stillevens, landschappen, portretten en modellen).

De cursist krijgt alle ruimte en gelegenheid om te experimenteren met materialen en technieken, maar gaat ook op zoek naar zijn/haar eigen favoriete techniek en stijl.

De lesjes kunstbeschouwing hebben tot doel de cursist te inspireren tot een stijlkeuze.

Er wordt werk getoond van zo’n 40 bekende en minder bekende moderne kunstenaars.

De cursist ontvangt bij aanvang een mapje met hand-outs over teken- en schildertechnieken, materialen en kunststijlen. Klik hier voor een lesprogramma


Alle  lessen worden gegeven in Verbindingscentrum De 5Hoek (Andriessenplein 1, Vijfhoek, Deventer), op donderdagavonden van 19.30-22.30u (inclusief pauze). Exacte data worden tevoren bekendgesteld. Zie hiervoor de Jaarplanning.


Bij deze cursus zijn alle benodigde materialen (inclusief gebruik tekentafels e.d.) inbegrepen bij de toch al zeer lage cursusprijs. En dat geldt natuurlijk ook voor koffie en thee. Op deze manier wordt het wel heel aantrekkelijk om deze Basiscursus te volgen.


Inschrijven:

Men kan zich voor de Basiscursus Tekenen en Schilderen inschrijven door een blanco inschrijfformulier (zie bij Contact) te openen, in te vullen, deze uit te printen en vervolgens op te sturen naar het op het formulier genoemde adres van Meester Penseel.

Dit (post)adres is ook te vinden op de contact pagina. Nog eenvoudiger? Je kunt ook een mail sturen naar krijnsen@hotmail.com. Of bellen. Mocht je nog vragen hebben, bel mij dan gerust even op onderstaand telefoonnummer.


Terug naar Cursus aanbod

Heb ik uw interesse gewekt ?  Kijk dan snel verder op deze site of bel me op 06-51828451