Meester Penseel

Wekelijkse sessies voor gevorderden bij teken- en schildergroep Gekleurde Vingers of Het Palet


Als je al iets meer ervaren bent en/of wilt doorstromen na het volgen van de Basiscursus, kun je je aansluiten bij een van de huidige groepen amateurkunstenaars, namelijk de Gekleurde Vingers of Het Palet. Beide groepen komen wekelijks op de maandag- respectievelijk woensdagavond bijeen om, in een gezellige sfeer, elk in hun eigen stijl en techniek kunstwerkjes te maken. Gestimuleerd door de anderen en met wat hulp en advies van Meester Penseel zelf komen de fraaiste werken tot stand.

Kijk maar eens op de pagina’s in de Galerij. De deelnemers bepalen zelf hun onderwerpen, stijl en techniek en nemen dan ook hun eigen papier/canvassen en overig materiaal mee.


We vangen aan om 19.30u en eindigen uiterlijk om 22.30u. In principe elke maandag- en woensdagavond (behalve tijdens de schoolvakanties regio Noord).  

Je kunt je aanmelden of stroomt door na het volgen van een Basiscursus en wordt dan lid voor minimaal 5 avonden. We hanteren hierbij het strippenkaart systeem, dus elke keer dat je komt wordt er 1 van de 5 strippen “afgestreept”, totdat ze allemaal op zijn. Daarna koop je 5 nieuwe strippen of je stopt (eventueel tijdelijk). Je kunt wekelijks komen, maar in overleg mag je ook tweewekelijks komen. Voor sommigen is dat praktischer. Meestal blijven deelnemers daarna jaren hangen, hetgeen voor veel vertrouwde gezichten zorgt.

Meester Penseel heeft de ruimte en de teken- en schildertafels; je zorgt zelf voor je eigen teken- en schildermateriaal. Teken- en schildervoorbeelden heb ik genoeg, en meestal kan Meester Penseel wel bijspringen als je zelf even geen geschikt materiaal bij de hand hebt.

En ….. Meester Penseel zorgt ook elke avond voor koffie en thee (inbegrepen).

Ook deze sessies zijn in het Verbindingscentrum De 5Hoek (Andriessenplein 1).

Let wel: het is goed mogelijk dat een of beide groepen tijdelijk vol zitten. Vraag ernaar.


Getekende portretten in opdracht

Meester Penseel kan een getekend portret maken van één tot drie personen op 1 blad.

Je krijgt de garantie op een goede gelijkenis. Hiertoe moet je zelf wel een goede recente en representatieve foto aanleveren (dus geen pasfotootje). De basisprijs is € 75,- voor een enkelportret. Uiteraard kost een dubbel- of drievoudig portret veel meer werk en tijd en is daarom wat duurder (€ 100,- resp € 125,-).

Neem gerust contact met mij op voor een (prijs)afspraak (zie onderaan de pagina).


Geschilderde portretten in opdracht

Meester Penseel kan ook een fraai en goedgelijkend portret in acrylverf op doek voor je maken. Dat kan zijn van een familelid, een vriend(in), maar ook van een huisdier. Kijk maar eens in de Galerij voor wat voorbeelden.

De basisprijs hiervoor is € 150,- (formaat 50 x 50 cm). Bij afwijkende maten (bijvoorbeeld dubbelportret) wordt van tevoren een eerlijke prijs hiervoor afgesproken.

Ook hiervoor geldt: neem gerust even contact met mij op (zie onderaan de pagina).Terug naar Cursus aanbod

Heb ik uw interesse gewekt ?  Kijk dan snel verder op deze site of bel me op 06-51828451